akroken4kopia1
NSFKlogocopy
trout1
item3 item3c item3d item3e item3f

Fiskeresa Valsjöbyn 2010 Se bilderna

Under vecka 26 var åter fiskegänget Karlsson och Johansson på besök i Valsjöbyn för att få behovet av torrflugefiske stillat.
Det kan väl redan sägas att årets resa gick till historien som den mest fantastiska på alla år vi varit på besök. Vi fångade under veckan stora öringar på vakande fisk, vad kan man mer begära.Vädret var under veckan varmt med stundtals hotande åska men fisken vakade och både dag- och nattsländor kläckte.
Det började redan första dagen när man, lite trött efter resan vill ta det lite lungt, drar Ingemar på en öring på 2.4 kg. Kvällen avslutades med stekt öringkotlett i rejäla skivor.Dagen efter var vi och besökte Gravtjärn, en djup liten  tjärn som vi av olika anledningar inte fiskat i på ett par år. Solen stekte och åskan dundrade på andra sidan fjället, vattnet låg som en spegel. Inte ett vak syntes till men efter någon timme började vaken bli fler i södra delen men utom kasthåll, underbara head and tail vak med stora fiskar som visade sig.
Hjärtverksamheten steg,  för hur når vi dessa med idel buskar och berg bakom? Vi hittade lite hål som gjorde att vi fick ut linan några meter i vart fall men som det tycktes på alldeles för långt avstånd från de vakande fiskarna. Jag behövde inte vänta länge för de var mellan vaken på näringssök även nära land och en Öring på 2.3 kgt og min rackelhanne och stack iväg. Efter en 20 minuters drillande så var den i håven. Under tiden jag beundrade fångsten och tog en bild så var även Ingemar igång med att drilla fisk, även denna öring var på 2.3 kg tagen på en nattslände imitation av eget mönster.
Dessa dagar fiske kändes nästan som en känsla av "nu kan det inte bli bättre" nu kan man koppla av och bara njuta, på något sätt färdigfiskat. Vi kunde inte bärga oss utan det blev vandring längs Bågavattensån, där mindre fisk tog på kläckande insekter men där även en hölja i denna å visade att det går större öring, fisk på säkert i 2 kg klassen visade sig men ville inte ta.
Veckan innehöll även annat än fiske när vi besökte hyresvärdens fäbod i närheten och fick smaka på långmjölk, getostar, våfflor, tunnbröd, enbart på råvaror från fäboden.
Sista dagen kunde vi inte hålla oss utan ytterliggare ett besök i Storfiskelösen var planerad.Efter en lite trög start så kom vaken igång i omgångar med båda dag och nattsländor igång och jag kunde lägga en europa 12 framför en vakring och en öring på 1.6 tog direkt.
Under eftermiddagen var en ny storöring och nappade men tog sig loss efter en stunds drillande. Ingemar hade det betydligt trögare denna dag men när kvällen närmade sig och vi var på finalen så visade sig en fisk som vakade ihärdigt nära land.
Den bedömdes inte vara så stor och efter några kast försök så var den på och drillning bland vegetationen gjorde det spännande och nervöst men när den kom i håven och vägde 2.1 kg så var även Ingemar en nöjd fiskare denna dag.
Nu var det bara att åka hem och packa för hemfärd och funderingarna kommer på emellanåt, vad ska kunna överträffa denna veckas fiske?

Nöjda flugfiskare Ingemar och Christer

Ta en titt på bilderna och njut av dessa fina öringar med mönsterteckning och stjärtfenor som man inte är bortskämd med.

Bild1
Startsida Om klubben Om sjön Agenda Kontakt